Zij hebben wondertjes nodig .... Het Wonderfonds kan je helpen !
 
 

 

Sponsors

Om mensen die tot onze doelgroep behoren te kunnen helpen, hebben we jullie financiële steun broodnodig. Je kan altijd storten op ons rekeningnummer: 731-0023514-15.

Ben je inventief en wil je graag zelf een benefiet opstarten om zo je steentje bij te dragen, aarzel dan niet om een leuke actie op poten te zetten.... inderdaad met de opbrengst voor het Wonderfonds. Om misbruik tegen te gaan, moeten jullie wel eerst contact opnemen met het Wonderfonds, zo kunnen wij enerzijds de acties aankondigen op de website, maar anderzijds misbruik van onze naam tegengaan.

Alle ideeën zijn welkom, alvast bedankt voor jullie steun.

Hieronder kan je reeds geörganiseerde acties bekijken.

Studenten HUB - Wetteren organiseren optreden van Bert Kruismans

Op zondag 8 maart organiseerde een groep eerstejaarsstudenten handelsingenieur van de HUB een eetfestijn ten voordele van Het Wonderfonds. Het evenement vond plaats in Wetteren, zaal "De Parking". Er werden ribbetjes à volonté of een koude visschotel geserveerd. Na een heerlijke maaltijd werd een schitterend optreden verzorgd door Bert Kruismans.

Uiteindelijk zamelden ze €3000 in voor het Wonderfonds.

Met dank voor de schitterende organisatie en de deelname van alle sponsors & sympathysanten.

 

Viering 15 jaar ATV ten voordele van Het Wonderfonds

De regionale Antwerpse TV-zender ATV bestond zo pas 15 jaar en dat werd gevierd op 5 oktober. En naar aanleiding van deze viering verkozen zij fondsen te werven voor Het Wonderfonds. Het werd een 15-uur durende live-show waarbij tal van Vlaamse topartiesten langskwamen: Brahim, Natalia, Milow, Belle Perez en een pak anderen. Ook zij leerden zo Het Wonderfonds en haar werking van nabij kennen. En er kwam nog een pak schoon volk over de vloer bij ATV: politici, ondernemers, mediamensen, modellen, ....

Tal van acties werden georganiseerd om geld in het laatje te brengen: foto-actie met bv's, yoga-record, levende juke-box met Dany Wuyts, Luc Caals en Karin Struyf verkochten dan weer moppen, de Antwerpse bakkers verkochten Antwerpse handjes. Niet minder dan 56.125 euro werd tijdens de uitzending overhandigd aan voorzitster Karen Hansen. Een prachtige campagne, een mooi gebaar vanwege ATV!

Nadien werden nog veilingacties opgestart waarbij je op een viparrangement kon bieden van Germinal Beerschot en volleybalclub Antwerpen. Je kon ook bieden op een figurantenrol in het nieuwe album van Kiekeboe.

Geef ons een hand: Q-music in de bres voor Het Wonderfonds (September 2008)

De prijs voor de meest originele goede doelenactie gaat dit jaar ongetwijfeld naar Q-music en de presentatoren Sven Ornelis en Kurt Rogiers. Gedurende een week gingen beide radiomakers op pad doorheen Vlaanderen om zoveel mogelijk handjes te schudden. Per handdruk ontvingen ze immers van sponsor Base één euro ten voordele van Het Wonderfonds. Niet minder dan 79.142 handjes werden er geschud in fabrieken, voetbalstadia, scholen, op de trein, op pleinen, in winkelstraten, op parkings, in shoppingcentra,... Met de extra grote campagnebus van de actie trokken ze elke dag na hun ochtendprogramma vanaf 9u de baan op. Mensen met een goede locatie met extra veel volk konden bellen naar het callcenter, dat werd versterkt met bekende Vlamingen Jean-Luc Dehaene, Ann Nelissen, Steve Stevaert en Sven Nys.

Naast het handjes schudden was er ook een uitgebreide sms-campagne die vrijgesteld was van BTW en taksen dankzij minister van vinanciën Didier Reynders. Bovendien hebben de drie operatoren Base, Mobistar en Proximus samen met Paratel afstand gedaan van hun opbrengsten. Het resultaat was dat nog eens 89.803 euro werd ingezameld via evenveel sms'jes.

Op de laatste dag werd de laatste handdruk tijdens de slotshow in Boechout per opbod verkocht via de radio. Honderden kleine handelaars brachten zo nog eens 31.440 euro samen voor een gouden handdruk aan Jonas. Speciaal voor deze actie was er bovendien nog een bod van 12.500 euro vanwege Dag Allemaal voor de eerste foto's van de pasgeboren dochter Merlijn van Kurt Rogiers. Een mooi gebaar van Vlaanderens meest gelezen weekblad!

Geef ons een hand was vooral ook een uitgebreide mediacampagne voor Het Wonderfonds met spotjes op VTM, Jim en Q-music. Ook Het Laatste Nieuws, De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg verschenen uitgebreide reportages over de acties en Het Wonderfonds. Het aantal reacties en aanvragen vertienvoudigde trouwens tijdens de twee weken van de campagne in de media. De totale actie bracht een fenomenaal bedrag op van 219.805 euro.

Bedankt aan Sven en Kurt, aan Erwin en Sylvia, en aan alle andere leden van het Q-team. Zij maakten de actie tot de meest opvallende goede doelencampagne van 2008!

 

25ste Huwelijksverjaardag Fam. Holemans - Lens (Mei 2008)

Op 24 mei 2008 vierden Benny & Christine Holemans - Lens hun 25ste huwelijksverjaardag. Voor deze gelegenheid werden de giften volledig besteed voor het wonderfonds. Dit bracht de som op van maar liefst 3565,- Euro.

Met dank en van harte proficiat !

Soroptimist International - Benefietoptreden Fabrice Eulry (Maart 2008)

Soroptimist International is een internationale vrouwenorganisatie, die zich wil inzetten voor de rechten van de vrouw en allerlei sociale projecten wil realiseren. Voorzitster Martine Kirschen van de plaatselijke club 'Antwerpen, de zes rozen', overhandigde op vrijdag 14 maart een cheque van maar liefst 6.400,- Euro aan het Wonderfonds. Pianovirtuoos Fabrice Eulry zorgde voor de muzikale noot.

 

Toneellabo Arlechino - Benefietoptreden "Oliver Twist"

Op 25 december 2007 organiseerde toneellabo Arlechino een benefietoptreden van "Oliver Twist" naar Charles Dickens. Het optreden leverde het mooie bedrag van 771,- € op.

 

Kerstmarkt - Jan Frans Willemsschool (December 2007)

Op 14 december 2007 organiseerde de Jan Frans Willems School te Boechout een kerstmarkt. De opbrengst voor het Wonderfonds bedraagt 1734,- €. Het wonderfonds dankt de school voor dit fantastisch innitiatief.

 

Huwelijk Pauline & Stijn (December 2007)

Huwelijk van Pauline Van Doosselaere met Stijn Van Wiemeersch, waar zij de gasten de keuze lieten een deel te storten voor Het Wonderfonds en dat heeft een mooie som van 2895,-€ opgebracht.

 

C&A (December 2007)

C&A Merksem Bredabaan steunt het WONDERFONDS met 2.000 euro.

Met zijn campagne steunt C&A het goede doel in heel Europa

Met een schenking van 2.000 euro steunt C&A het WONDERFONDS. De schenking maakt deel uit van een initiatief in heel Europa. In het kader van dit initiatief schenken 1.200 C&A-winkels uit 16 Europese landen in totaal 2,4 miljoen euro aan lokale projecten. Met deze actie geeft C&A Europe het startsein voor haar kerstcampagne. Vorig jaar al greep het modemerk zijn kans om liefdadigheidsorganisaties te steunen op een vergelijkbare manier toen C&A zijn duizendste winkel opende in Europa.

C&A-store manager Martine Loveniers in Merksem bredabaan : 'Het spreekt voor zich dat C&A - net als de rest van de detailhandel - mooie cijfers verwacht. Toch denken we nu de kerstperiode in zicht komt niet alleen aan cijfers bij C&A". In België en Luxemburg alleen al schenken 113 winkels 226.000 euro aan het goede doel.

VNV Media Printing (December 2007)

Dank aan deze drukkerij die ons reeds 60.000 flyers gratis heeft geleverd.

Libelle (December 2007)

Wij willen libelle danken voor hun onvoorwaardelijke steun aan het wonderfonds.
Als eerste hebben zij verschillende intervieuws gehad met Anneke Geerts, en zo werd haar verhaal en het idee voor de oprichting van het wonderfonds aan het grote publiek kenbaar gemaakt.

Vele mensen waren geraakt door dit verhaal, beseften dat het eigenlijk iedereen kan overkomen, en dat leidde tot veel financiële steun, maar ook veel mensen die met ons contact opnamen, en hun hulp op verschillende manieren aanboden.

Anneke werd ook benoemd tot libelle-vrouw van het jaar 2007.

Dan was er dit najaar de heel leuke kerstballen actie :

Handmade ballen, versierd door An Nelissen, Natalia, K3, Will Tura en een pak andere bekende koppen: iedereen wilde er wel zo eentje in huis. Massaal werd er geboden op de versierde BV-kerstballen en het resultaat mag zeker gezien worden. In totaal leverde deze Libelle-veiling maar liefst € 2.946,63 op.

Deze opbrengst gaat integraal naar het Wonderfonds én Libelle doet zelf ook een duit in het zakje en geeft 1.000 euro extra aan dit goede doel

Dank u Libelle voor al deze acties, en ook omdat we weten dat we op jullie kunnen blijven rekenen!! Dank aan alle bieders en kopers van deze aktie!!

An Nelissen, Janine Bischops en Mitta Van der Maat (September 2007)

 

23 september 2007, in de Arenbergschouwburg

Deze drie dames, hebben een benefiet optreden gegeven, met volledige opbrengst voor Het Wonderfonds.

Maar de grote opbrengst van 14.000,- euro, was er niet geweest zonder de ondersteuning van de Arenbergschouwburg en Peter Persival.

Het wonderfonds dankt bij deze alle aanwezigen die hiermee het wonderfonds steunen alsook de sponsors voor hun gulle bijdragen.

Koninklijk Atheneum te Lier (Mei 2007)

Elf leerlingen van het zesde jaar van het Koninklijk Atheneum te Lier moesten voor hun eindwerk Zedenleer "iets" doen voor het goede doel.

Ze kozen ervoor om een benefietconcert te organiseren ten voordele van het Wonderfonds.

Dit benefietconcert bracht 4000,- euro op, en deze opbrengst werd volledig geschonken aan Het Wonderfonds.

Logistics Design © 2007