Zij hebben wondertjes nodig .... Het wonderfonds kan je helpen !

Aktiviteiten Kalender

 

07/2014 Artikel in het tijdschrift Goed Gevoel over het Wonderfonds.
08/2014

Het zesde Heks Lilo's Vertelfestival t.v.v. het Wonderfonds
gaat door op vrijdagavond 29 augustus, om 19.30
vertellingen voor volwassenen

Tevens zal er op zaterdag 30 augustus om 14.30 uur een vertelwandeling voor gezinnen plaatsvinden aan het kasteel van Horst.

Binnenkort is het weer zover, het zesde Heks Lilo’s vertelfestival komt er aan. Het Heks Lilo’s Vertelfestival gaat door ter nagedachtenis aan Hilde, Heks Lilo, Leenaerts, vertelster in hart en nieren. Lilo vertelde met een sprankelend enthousiasme tot ver ... buiten de grenzen van het Hageland en stond op het podium van het internationaal vertelfestival in Alden-Biesen. Holsbeek benoemde Lilo postuum tot ereburger van hun dorp. Wij zijn nog steeds zeer trots op ons Heksje Lilo vandaar dat we met veel plezier en enthousiasme, in haar naam, dit zesde Heks Lilo’s Vertelfestival organiseren en dit jaar ook weer ten voordele van het ‘Wonderfonds’.

Het Heks Lilo’s vertelfestival wordt stilaan een vaste waarde in het Hageland en lokt elk jaar meer bezoekers. Vorig jaar hadden we er iets meer dan 500. Op vrijdagavond vanaf 19.30 uur wordt er verteld voor volwassenen en op zaterdagnamiddag vanaf 14.30 uur zijn er verhalen voor kinderen (en uiteraard ook voor hun familie).

Vele vertellers staan weerom gratis paraat om er een schitterende vertelavond en schitterende vertelnamiddag van te maken. Daarnaast staat er een ploeg vrijwilligers klaar om een glaasje te schenken en een hapje aan te bieden om de kas van het ‘Wonderfonds’ verder te spijzigen.
Van de toehoorders verwachten we een vrijwillige bijdrage voor het ‘Wonderfonds’.

We hopen jullie te ontmoeten op één van onze vertelfestivaldagen. Het is absoluut de moeite waard !

 

08/2013 Het vijfde Heks Lilo's Vertelfestival t.v.v. het Wonderfonds in het kasteel van Horst ging door op 30 en 31 augustus.
08/2012 Het vierde Heks Lilo's Vertelfestival t.v.v. het Wonderfonds in het kasteel van Horst ging door op 31 augustus en 1 september.
09/2011 Het derde Heks Lilo's Vertelfestival t.v.v. het Wonderfonds
gaat door op vrijdag 2 september, om 19.30 uur
vertellingen voor volwassenen

Tevens zal er op zaterdag 3 september, om 14.30 uur een vertelwandeling voor gezinnen plaatsvinden aan het kasteel van Horst.
06/2011

Smiggy's veilt voor Wonderfonds

Samantha Gunzi van kledingatelier Smiggy's organiseert in mei, i.s.m.
een Antwerpse modeschool, een modeshow. De studenten krijgen de
opdracht om aangename en draagbare 'retro' kleding te ontwerpen.
Iedere student ontwerpt een 'moeder-dochter' of een 'vader-zoon' combinatie.

Op 1 juni worden deze ontwerpen geveild in zaal Theater Vooruit
door Dimitri Leue. Ambiance verzekerd! De zaal is geopend vanaf 17.00
uur voor het bekijken en passen van de kleding. Om 21.00 uur start de
veiling. Tussen 17.00 en 21.00 uur kunnen de bezoekers genieten van
een speciaal samengesteld en geprijsd menu van Baràbas. Baràbas staat
ook 2 euro per menu af aan het Wonderfonds. De avond staat in het
teken van het Wonderfonds. Dit fonds werd in Boechout opgericht en steunt alleenstaande ouders met een levensbedreigende
aandoening.

Oproep aan kinderen

Samantha's oudste dochter Sarah bedacht spontaan een tweede idee: 'Wees eens creatief en lief met een stukje stof!'. Ieder kind, tot en met 18 jaar, krijgt de kans om iets moois te maken voor het Wonderfonds. De creatie wordt met textiel samengesteld.


Voor (rest)stofjes en accessoires zorgt Smiggy's. Alle stukken worden op 1 juni tentoongesteld en verkocht in de Baràbas.De vraagprijs bedraagt € 5 per creatie. Op die manier draagt iedereen zijn steentje bij. Kom je stofje en accessoire ophalen bij Smiggy's op woensdag 4, 11 of 18 mei, telkens tussen 14.00 en 16.30 uur. Alle creaties moeten voorzien worden van de naam van het kind + leeftijd. Inleveren kan tot en met 25 mei.

09/2010 Het tweede Heks Lilo's Vertelfestival t.v.v. het Wonderfonds in het kasteel van Horst ging door op zaterdag 4september.
08/2010

In 2009 organiseerde een enthousiaste groep mensen met het hart op de juiste plaats voor de eerste maal een motortour ten voordele van het Wonderfonds.

Het werd vorig jaar een tour van 200km over vooral landelijke wegen doorheen de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant. Op de plaats van vertrek en aankomst werd de nodige rand animatie voorzien zodat ook wie niet deelnam aan de motor tour zich niet hoefde te vervelen. Zeg maar dat het een gezellige familie namiddag werd met spring kastelen, een knutselhoek en grime voor de kleintjes. Live concerten en de bar wisten dan weer de minder kleine bezoekers te bekoren.

150 deelnemers en een checque van €2270 voor het wonderfonds deden hen besluiten ook in 2010 een benefiet te organiseren.Voor dit jaar werden een aantal aanpassingen gemaakt aan het concept.
Op Zondag 8 augustus is er wederom een motortour. Deze zal iets korter zijn dan de vorige en wie wil kan onderweg een aantal vragen oplossen en deelnemen aan een paar praktische proeven. Hiermee zijn uiteraard prijzen te winnen!

De live concerten en andere rand animatie worden uiteraard behouden.
Vertrek voor de motor tour tussen 09.00u en 12.00u. Animatie en concerten vanaf 14.00u en dit alles op de KWB terreinen, Fatimalaan in Pulle.

www.wondertour.tk

08/2009

Een motorrit als benefiet voor Wonderfonds

Voor het Wonderfonds is het een beetje thuiskomen, want de vereniging werd gesticht door de Zandhovense Anneke Geerts. Na een strijd van 5 jaar tegen borstkanker overleed Anneke, alleenstaande moeder van drie kinderen, in oktober 2007 op 43-jarige leeftijd. Maar ze leeft voort in het Wonderfonds, dat alleenstaande papa's of mama's met een levensbedreigende ziekte een extraatje.

"In september 2008 werd ik ziek", vertelt Lutgard Van Dijck (44), die op het Revalidatiecentrum Pulderbos werkt en in Herentals woont. "Ik bleek een heel agressieve vorm van borstkanker te hebben. Als je als alleenstaande moeder met drie pubers plots op 60 procent van je inkomen terugvalt, is dat heel moeilijk. Mijn huis was nog niet ingericht, maar ik had geen energie meer om iets te doen."

Het Wonderfonds hielp haar met het inrichten. Zus Ingrid wil iets terug doen. "We organiseren zondag 23 augustus een motortoerrit van 200 kilometer ten voordele van het Wonderfonds door de 'Stille Kempen'. Een rijder betaalt 5 euro, een duorijder 3 euro. Het vertrek is tussen 9 en 12u op het KWB-terrein aan de Fatimalaan in Pulle. Er rijdt een depannagewagen mee. In de namiddag zullen er animatie en een freepodium zijn." kma

Inschrijven motortoerrit of freepodium, aanmelden bij Ingrid Van Dijck, 03-484.61.21, www.wonderfonds.be

Gazet van Antwerpen - 22/07/09

08/2009 Het eerste Heks Lilo's Vertelfestival t.v.v. het Wonderfonds in het kasteel van Horst ging door in augustus.
09/2008

DE SHAKE HANDS TOUR –  van 10 tot 19 september

Wat is de Shake Hands Tour?
Een bijzondere solidariteitsactie georganiseerd door Q-music om Het Wonderfonds te steunen.
Van 12 tot en met 19 september gaan Sven Ornelis en Kurt Rogiers, de boegbeelden van de ochtendploeg van Q-music, Vlaanderen doorkruisen om zoveel mogelijk mensen de hand te schudden. Elke handdruk wordt door Base met 1 euro gesponsord. Al het geld dat door Sven en Kurt op die manier ingezameld wordt, gaat integraal naar Het Wonderfonds.

Waarom handen schudden?
Een hand geven is een symbolisch gebaar. Je begroet er iemand mee en je verwelkomt er iemand mee. Het is altijd een positief gebaar en wekt vertrouwen. Maar je kan ook figuurlijk een handje toesteken en daar is het Het Wonderfonds natuurlijk precies om te doen.

Wat zal Het Wonderfonds kunnen doen met het ingezamelde geld?
Het Wonderfonds wil zoveel mogelijk mensen helpen. Met jouw geld moet Het Wonderfonds makkelijker bereikbaar zijn voor zowel mensen die hulp willen als voor mensen die een handje willen toesteken.
Meestal komt het erop aan om mensen die willen helpen in contact te brengen met mensen die dringend hulp nodig hebben.
Naast het geven van praktische hulp probeert Het Wonderfonds soms ook een bijzondere wens te vervullen.

Waar gaan Sven en Kurt naartoe?
Van 12 tot en met 18 september gaan Sven en Kurt de boer op, op vraag van de luisteraar van Q-music.
Op 19 september, de slotdag van de actie, stippelen ze zelf een route uit en daar verwachten ze een massa volk.
Vanaf 10 september kan iedereen bellen naar Q-music op het gratis nummer
0800 30250. Je kan een voorstel doen om Sven en Kurt bij jouw bedrijf, club, gemeente, vereniging te laten langskomen. Kan je zelf heel veel mensen verzamelen, dan is er een kans dat Sven en Kurt met jou en jouw collega’s, familie of vrienden handen schudden.
Ofwel kom je op de slotdag naar één van de locaties die zij uitzoeken.

Hoe kan je deelnemen ?

Je kan  op 3 manieren helpen

  1. door tijdens de tournee van Sven en Kurt hen een hand te geven. Base schenkt 1 euro per handdruk aan Het Wonderfonds. Waar Sven en Kurt precies langsgaan vind je terug op www.q-music.be of hoor je uiteraard op Q-music.
  1. door ‘HAND’ naar SMS-nummer 3025 te sturen. De kostprijs van deze SMS is 1 euro. Dit bedrag gaat integraal naar Het Wonderfonds.
  1. door te storten of een bedrag te schenken op de stopplaatsen van Sven en Kurt tijdens de "Geef ons een hand" Tour.

 

Nog meer info over deze Geef Ons een Hand Tour?

Alle nuttige info vind je op www.q-music.be en vanaf woensdag 10 september op Q-music op 100.7 FM en 100.4 FM, elke dag tussen 7 en 17 uur.

 

10/2008

ATV, de Antwerpse Regionale Televisie bestaat 15 jaar en wil die gelegenheid aangrijpen om het Wonderfonds te steunen. Op zondag 5 oktober komt er een grote 15 uur durende live-show waarvan de opbrengst naar het Wonderfonds gaat. Naast het ATV-gebouw aan de Rijnkaai in Antwerpen zal je tussen 9u. ’s ochtends en middernacht kunnen genieten van live-optredens van onder andere Natalia, Udo, Milow, Brahim, The Ditch en Belle Perez. De toegang is gratis maar ter plekke zullen verschillende bekende en onbekende Antwerpenaren inzamelacties voor het Wonderfonds op het getouw zetten. Een greep uit het aanbod:

-         tegen een kleine bijdrage die integraal naar het Wonderfonds gaat kan je op 5 oktober je favoriete popsong aanvragen bij muzikale duizendpoot Danny Wuyts.
-         Sandra Deakin, presentatrice van het ATV-programma “relax” organiseert een gesponsorde yoga-sessie
-         de Antwerpse bakkers maken ter plaatse verse Antwerpse handjes die voor het Wonderfonds verkocht worden…
-         “tenenlezeres”  Frieda Wuyts analyseert het karakter van bekende en onbekende Antwerpenaren, tegen een bijdrage die naar het wonderfonds gaat...

Wil je op 5 oktober zelf een leuke actie laten sponsoren of gewoon een financiele bijdrage komen leveren – ook dat kan. Stuur een mailtje met jouw voorstel naar wonderfonds@atv.be
In de loop van de dag kan iedereen die het Wonderfonds wil steunen zijn actie in de uitzending voorstellen. ATV roept al zijn kijkers op om hun steentje bij te dragen – hetzij door een financiële bijdrage te leveren op rekeningnummer 733-0380347-40, hetzij door op 5 oktober, tijdens de live-uitzending een actie op het getouw te zetten. Meer info vind je ook op www.atv.be  - nieuwe acties zullen daar ook aangekondigd worden…

 

10/2008

Kleine beer Flor helpt het Wonderfonds
Met de slogan “Schenk kinderen een gelukkig moment” gaat begin oktober een nieuw project van start, met onder meer
Petra Beaumon en Karen Devroe.


Petra en Karen vernamen vorig jaar dat Anneke Geerts, de oprichtster van het Wonderfonds (www.wonderfonds.be) gestorven was,
maar dat haar werk zou worden verder gezet: het steunen van eenoudergezinnen waarvan die ouder ongeneeslijk ziek is. Voor kinderen in
een dergelijke situatie staat het gezinsleven vaak stil. Om financiële of praktische redenen is een dagje zee of gewoonweg een middagje naar
de speeltuin gaan onmogelijk geworden. Als moeder wens je je kinderen zoiets niet toe. Jezelf kan je veel ontzeggen, maar je kinderen... ?

De twee vriendinnen, zelf jonge moeders, wilden dan ook hun steentje bijdragen aan het Wonderfonds. Ze sloegen hun creatieve handen
in elkaar, wat resulteerde in een speels kinderboekje. “Flor en het konijn”/”Konijn en Flor” is een kantelboekje met twee verhaaltjes
die samen één geheel vormen. Het ene verhaal wordt verteld door Flor en het andere door het konijn. De verhaaltjes gaan over vriendschap
en ontdekking. Dankzij de leestip kunnen de kinderen zelf fantaseren hoe een deel van het verhaal verloopt. Het boek is geschikt
voor kleuters van 3 tot 5 jaar en is geïllustreerd met vele kleurrijke, leuke tekeningen.

Het boekje is opgedragen aan hun vriendin Veronique Vandemeulebroecke, mama van 3-jarige Luka en echtgenote van Guido.
Eind vorig jaar werd bij haar maagkanker vastgesteld en net voor kerst kreeg zij de eerste chemotherapie.
Er volgden nog ettelijke behandelingen, maar die zorgden niet voor beterschap.
Veronique is/was voor Karen en Petra de motor achter dit project.
Aan de zijlijn zorgde zij voor steun en motivatie. Eens ze beter zou zijn, wou ze meehelpen met de verkoop van het kantelboekje. Jammer genoeg
overleed zij op 4 augustus 2008, net voor de proefdruk uitkwam.
Wie het boekje wenst zal vanaf begin oktober terecht kunnen in de bibliotheken van Kuurne en Wervik of stuur een berichtje naar info@zondagskind.be

Hosting & Support: WebXclusive® www.webxclusive.be